Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Esküvői gyűrűtartók Fimo gyurmából

 

Natúr színű gyűrűtartó tálca

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Air Light, fehér (8131-0)
-Fimo akril nyújtórúd
-Fimo gyurmavágó kések
-Fimo csiszoló
-olló
-lapos szintetikus
-kenderzsineg
-Hobbyművész akrilfesték, 40 ml, rubinvörös
-szélesebb csipke 
-szív alakú fafigura

-kis méretű, öblösebb tányér (8-10 cm átmérőjű)

Első lépésben vágjunk le egy kb. 7 cm szélességű darabot a fehér sznű Fimo Air Light gyurmából. A megmaradó részt csomagoljuk be légmentesen és tegyük el.

Akril nyújtórúd segítségével készítsünk a levágott gyurmából egy 0,8 cm vastagságú gyurmalapot.

 

Helyezzük a kicsi fa szív figurát a gyurmalapra, arra pedig helyezzük rá a csipkénket és az akril nyújtórúddal görgessük át a tetejét, hogy a csipke és a fa szív mintája belenyomódjon a gyurmába. Ezután óvatosan válsszuk le a csipkét és a fafigurát a gyurmáról.

 

 

Helyezzük a kistányért lefelé fordítva a gyurmalapra és gyurmavágó késsel vágjuk körbe.

 

 

Óvatosan emeljük fel a kivágott gyurmalapot a munkafelületről és fektessük rá a mostmár felfelé fordított tányérra, hogy a gyurma felvegye a tányér formáját. 

Hurkapálca vagy ár segítségével készítsünk két furatot kb. 0,5 cm távolságra a tányér tetejétől, majd mikrohullámú sütőbe helyezve 10 perc alatt, 600 watton égessük ki. A mikróba helyezzünk a gyurma mellé egy pohár hideg vizet is, hogy elkerüljük a túlforrósodást.

 

 

A csiszolóval simítsunk el minden egyenetlenséget a gyurmatányérunkon. 

 

 

Akrilfestékünkkel fessük ki a tányér közepére mintázott szívecskét, majd hagyjuk teljesen megszáradni azt.

 

 

Utolsó lépésben, a képen látható módon fűzzünk kenderzsineget a tányéron lévő furatokba és kössünk rá masnit. A felesleget vágjuk le.

 

 

 

Más stílusban készíthetünk márványos hatású gyűrűtartó tálcát is, vékony arany bevonattal a peremén.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Effect 57 g gyurma, gyöngyház (8020-08)
-Fimo Effect 57 g gyurma, gyöngyház fekete (8020-907)
-Fimo metállap, arany színű
-Fimo metállap ragasztó
-Fimo lakk
-lapos szintetikus ecset
-Fimo akril nyújtórúd

-kerek, öblösebb hőálló tányér (8-10 cm átmérőjű)

 

 

Első lépésben egy teljes blokk gyöngyház színű, valamint egy csíknyi fekete színű Fimo Effect gyurmát gyúrjunk át, melegítsünk fel tenyerünkben, majd a gyöngyház színűből készítsünk 4 vastagabb, a feketéből pedig 2 vékonyabb gyurmaszálat.

 

 

A képen látható módon tekerjük össze a fekete szálakat a fehérekkel, majd formázzunk belőlük újabb hurka formát.

 

 

Az elkészült fekete-fehér hurkát tekerjük össze a képen látható módon a megmaradt fehér színű gyurmaszállal egy vastagabb gyurmahengerré, majd gyúrjunk belőle labdát.

A márvány effekt mindig más és másféleképpen fog sikerülni aszerint, hogy milyen arányban keverünk bele a fekete és a fehér színekből, milyen intenzitással tekerjük össze a szálakat, illetve mennyi ideig gyúrjuk a gyurmagolyót.

 

 

Tenyerünkkel óvatosan nyomjuk le a gyurmagolyót, majd az akril nyújtórúddal készítsünk belőle egy kb. 2 mm vastagságú gyurmalapot. 

 

 

Kör alakú formaszaggatóval vagy a tányérunk segítségével vágjuk ki a gyurmából a megfelelő méretű kört, majd fektessük azt a hőálló tányérunkba, hogy felvegye annak formáját. Óvatosan nyomkodjuk rá, a széleket simítsuk el, majd 110 fokra melegített sütőben 30 perc alatt égessük ki. Várjunk, amíg teljesen kihűl a gyurma.

 

 

Szintetikus ecsettel, bőségesen vigyünk fel metállap ragasztót a tányér szélére, majd várjunk 10-15 percet amíg teljesen átlátszóvá válik az anyag.

 

 

Az arany színű metállapot vágjuk le vékony csíkokra, amiket lapos szintetikus ecset segítségével simítsunk fel a tányér szélére, a felesleget pedig ugyanígy ecsettel távolítsuk el.

 

 

A védelem és tartósság kedvéért lakkozzuk le a metálos széleket, vagy akár a tányér teljes felületét, majd hagyjuk megszáradni.

 

 

Jó munkát kívánunk!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Fimo Valentin nap - Esküvő