Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Fimo váza az újrahasznosítás jegyében, 2020 divatszíneivel

A klasszikus kék a béke és a harmónia színe, amelyre mindannyiunknak igazán szüksége van felgyorsult hétköznapjainkban. Szimbolizálja még ezenkívül az optimizmust és a lendületet, amiknek a hangulatát biztosan szívesen fogadjuk majd otthonunkban. Készítsünk izgalmas vázát az egyre nagyobb teret hódító újrahasznosítás jegyében, a 2020-as év divatszínével.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Soft süthető gyurma, fényeskék (8020-33)
-Fimo Soft süthető gyurma, delfinszürke (8020-80)

-Fimo akril nyújtórúd (8700-05)
-Fimo gyurmavágó pengék (8700-04)
-Fimo sütő hőmérő (8700-22)
-díszíthető üvegpalack / váza
-kör alakú formaszaggató

A szép, átmenetes színek eléréséhez először a megfelelő mennyiségű gyurmát kell kiporcióznunk. Első lépésben gyurmanyújtó pengéink segítségével vágjunk le 4 adag, 2-2 szeletből álló részt a delfinszürke Fimo gyurmából, a fényeskékből pedig a következő mennyiségeket:

- 1 x 2 szelet

-1 x 1 szelet

-1x 1/2 szelet

-1 x 1/4 szelet

A levágott fényeskék gyurmaadagokat a képen látható módon tegyük az előző lépésben előkészített delfinszürke gyurmák mellé. A megmaradt fényeskék gyurmát nem fogjuk keverni a szürkével, hanem magában használjuk majd, ez lesz az ötödik árnyalatunk.

Következő lépésben külön-külön gyúrjuk össze az elkészített gyurmakombinációkat - ezt a leggyorsabban úgy tudjuk megcsinálni, ha először tenyerünkben felpuhítjuk, összenyomjuk őket, majd hosszú gyurmasodronyt készítünk belőlük, amit félbehajtunk, és így újra összesodorjuk. Addig gyurmázzuk össze az egyes adagokat, amíg teljesen homogén színeket nem kapunk.

Most gyúrjuk, puhítsuk át az ötödik árnyalatunkat is, amely az eredeti fényeskék árnyalat. Miután teljesen megpuhult, akril nyújtórúddal készítsünk belőle egy egyenletes, sima gyurmalapot.

Következő lépésben kör alakú formaszaggatókkal vágjunk ki különböző méretű köröket az elkészített gyurmalapból, majd az előző és ezt a lépést ismételve tegyünk így a többi árnyalattal is.

Zsír- és portalanítsuk a kiválasztott üvegpalackunkat / vázánkat, majd az aljától a teteje felé haladva helyezzük el rajta a kivágott köröket tetszőleges alakzatban úgy, hogy azok belelógjanak egymásba. A gyurmaköröket óvatosan nyomjuk rá az üveg felületére úgy, hogy közben ne deformálódjanak el. Mutatós lesz a váza, ha az alján a sötétebb színű körökkel kezdünk, majd felfelé haladva illesztjük fel az egyre világosabb árnyalatokat.

Az elkészült vázát helyezzük előmelegített sütőbe és 110 fokon 30 perc alatt égessük ki. Mintadarabunkat használat előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

Amennyiben használat közben néhány kör leesne a helyéről, PVAc vagy epoxi ragasztóval illesszük vissza a helyére!

 

Jó munkát kívánunk!

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Festés - lakásdekoráció Fimo