Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Fülbevaló Swarovski rivoli befoglalással

 

Swarovski Rivoli ékszereket befoglalással is készíthetünk a részletes leírás és a képek alapján. 

Hozzávalók:

Fűzzünk be a tűbe kb. 180 cm hosszúságú damilt, majd húzzunk fel rá 36 darab 11/0 méretű Delica kásagyöngyöt, ez lesz a befoglalás első köre. Ezután vezessük át újra a damilt az összes gyöngyön, megerősítve ezzel a kört. A damilt vezessük ki az első gyöngyön a képen látható módon.

 

Következő lépésben vegyünk el egy újabb 11/0 méretű gyöngyöt a damilra és öltsünk be a kezdőgyöngy mellett kettővel lévő gyöngybe.

 

Folytassuk ezzel a lépéssel a foglalat felépítését - minden lépésnél vegyünk fel egy további gyöngyöt és fűzzünk vissza a kettővel arrébb lévőbe.

 

Vezessük ki a szálat az egyik, szélső körön lévő gyöngyből. Fűzzünk fel rá egy darab 15/0 méretű kását, majd öltsünk bele a mellette lévő 11/0 méretű kásába.

 

Haladjunk így végig az egész körön.

 

Az előző lépés alapján készítsünk még egy sort a 15/0 méretű kásából, a képen látható módon.

 

Vezessük át a szálat a foglalat közepére, hogy az egyik Delica gyöngyön jöjjön ki, majd helyezzük bele a választott rivoli kristályt úgy, hogy az eleje az imént elkészített rész felé nézzen.

 

Fordítsuk meg a készülő ékszert és most a hátoldalán dolgozzunk: fűzzünk be minden 11/0 Delica gyöngy közé egy-egy 15/0 kásagyöngyöt.

 

Fűzzünk még egy kört a 15/0-s kásagyönggyel a képen látható módon, az előzőleg felfűzött kásák közé. Következő lépésben fűzzük végig újra ezt a kört, megerősítve azt és ráhúzva a rivolira.

 

Vezessük ki a szálat a külső körig és fűzzünk fel rá egy darab 11/0 méretű kása gyöngyöt, majd egy Pastel Rose színű 5810-es, 8 mm-es igazgyöngy utánzatot, végül még egy 11/0 méretű kását. Ezután vezessük vissza a szálat az imitáción keresztül a kásán át a foglalatba és fűzzük át a foglalat szemben lévő oldalára.

 

Vezessük ki a szálat a fent, középen lévő kásán és fűzzünk fel rá 5 darab 11/0 méretű Delica gyöngyöt, majd öltsünk vissza ugyanabba a gyöngybe. Erősítsük meg a kört, majd vezessük el a szálat a gyöngyökön, s vágjuk le a felesleges részt.

 

Kúpos fogónk segítségével erősítsük fel a horgos fülbevaló alapot az ékszer tetején lévő hurokra.

 

Ez alapján készítsük el a fülbevaló párját is.

Jó munkát kívánunk!

További ötletek>>>

Tartalomhoz tartozó címkék: Ékszerkészítés