Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Képkeret készítése Talens hobbifestékekkel és repesztő technikával

 

Tavaszi vevőtalálkozónk keretében csodálatos, pasztell színű képkeretet készítettünk, repesztő technikával. Az alkotáshoz a Talens Art Creation gyönyörű, új akrilfestékeit és kiváló kiegészítőit használtuk fel - az eredmény magáért beszél! :)

 

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Talens Art Creation kültéri & beltéri akrilfesték, 50 ml - tetszőleges színben
-Talens Art Creation metálos akrilfesték, 30 ml - tetszőleges színben
-Talens Art Creation repesztő médium
-Talens Art Creation decoupage ragasztó
-lapos szintetikus ecset
-fa képkeret, tetszőleges méretben
-szalvéta - tetszőleges mintájú
-olló
-fa felirat - tetszőleges 
-száraztermés, virágfej
-szalag - tetszőleges, 10-15 cm
-ragasztópisztoly

-vasaló
-sütőpapír

 

 

Első lépésben kenjük le egy rétegben a választott színá metálos akrilfestékkel a képkeretünket. A művelethez használjunk lapos, szintetikus ecsetet és ügyeljünk rá, hogy száliránynak megfelelően vigyük fel a festéket az alapra. Az itt felvitt festékréteg fog a végén, a fedő akrilfesték-réteg repedései között átlátszani. Várjuk meg amíg a festék teljesen megszárad, vagy segítsünk rá hajszárítóval a folyamatra.

 

 

Ha megszáradt a metálos festék, bontsuk ki a Talens Art Creation repesztő médiumát és szintén lapos, szintetikus ecsettel vigyünk fel belőle bőségesen a képkeretre. Itt fokozottan figyeljünk rá, hogy száliránynak megfelelően kenjük fel a médiumot az alapra!

Következő lépésben szárítsuk meg a felkent médiumot, ehhez használjunk hajszárítót, akárcsak az előző lépésben. Ügyeljünk rá, hogy ne szárítsuk meg 100%-ig az anyagot, ugyanis ez fogja befolyásolni a később keletkező repedések méretét - minél jobban megszárad a médium, annál kisebbek és keskenyebbek lesznek a repedések majd. Kb. 90%-ig szárítsuk meg az anyagot az ideális eredmény eléréséhez.

 

 

Ezután kenjük le a képkeretet a választott, Talens Art Creation Indoor & Outdoor festékkel. Ehhez haszháljunk ugyanúgy lapos, szintetikus ecsetet mint az előző lépésekhez, valamint ügyeljünk rá, hogy itt is száliránynak megfelelően vigyük fel az anyagot. Ahogy a festék szárad, már láthatjuk, hogy megjelennek az első repedések.

Ha végeztünk a festéssel, hajszárítóval rásegíthetünk a száradási folyamatra, akárcsak az előző lépésekben.

 

 

A művelet közben megjelennek a további repedések, a felvitt médium mennyiségének és annak megszárítása mértékének megfelelően kisebbek vagy szélesebbek.

 

 

A képkeret közepén lévő vastag kartonlapot kenjük le az Art Creation decoupage ragasztóval, majd várjuk meg amíg az teljesen megszárad. Közben válasszuk ki a nekünk tetsző szalvétát és készítsünk belőle akkora méretű négyzetet / téglalapot, mint a képkeretünk belseje. A szalvétának csak a legfelső rétegét fogjuk használni, így óvatosan válasszuk le azt a többiről, majd festessük rá az előzőleg decoupage ragasztóval lekent kartonlapra úgy, hogy a szélek pontosan illeszkedjenek. Melegítsük fel vasalónkat, majd sütőpapíron keresztül óvatosan vasaljuk át a szalvétát - az alapra rákent decoupage ragasztó ettől megolvad és a mintás szalvéta gyönyörűen rásimul a felületre. Óvatosan távolítsuk el róla a sütőpapírt és várjuk meg amíg a decoupage-olt kartonlap teljesen kihül. 

 

 

Utolsó lépésben már csak annyi marad, hogy a kartonra decoupage-olt szalvétát illesszük be a képkeret közepébe, majd magára a keretre ízlés szerint ragasztópisztollyal rögzítsünk fa figurát, feliratot, száraztermést vagy masnit.

Jó alkotást kívánunk!