Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Kosárkák Fimo Leather Effect bőrhatású gyurmából

 

A FIMO termékcsalád izgalmas újdonsága a bőrhatású Leather Effect gyurma, melynek felülete égetés után bőrszerűvé és rugalmassá válik. Készíthetünk belőle ékszert, nesszeszert, de akár a lenti ötletben látható, színes kosárkákat is kedves ötletként ajánljuk figyelmükbe.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Leather Effect bőrhatású gyurma, tetszőleges színben (8010-*)
-Fimo gyurmanyújtó gép
-Fimo sütő hőmérő
-Fimo akril nyújtórúd
-milton kapocs
-lyukasztó fogó
-olló

 

 

Első lépésben bontsuk ki a választott Fimo Leather Effect bőrhatású gyurmánkat és tenyerünkben puhítsuk meg, gyúrjuk át, majd az akril nyújtórúddal készítsünk belőle gyurmalapot.

 

 

Hogy a gyurmalapunk mindenhol egyenlő vastagságú legyen, tekerjük át 5-ös fokozatra állított gyurmanyújtó gépen néhányszor, s ügyeljünk rá, hogy elég nagy legyen, hogy fedje SABLONUKAT.

 

 

Hogy a sütés után láthatóvá váló bőrhatás mág inkább szembetűnő legyen, ujjainkkal óvatosan emeljük meg a gyurmalapot és finoman húzkodjuk meg oldalirányba. 

Következő lépésben fektessük a lapot sütőpapírra majd előmelegített sütőben 130 fokon, 30 perc alatt égessük ki a gyurmát. Hagyjuk teljesen kihülni.

 

 

A kinyomtatott és kivágott SABLONT helyezzük a kiégetett gyurmalapra, majd illanó filccel rajzoljuk fel a kontúrokat.

 

 

Ollóval vágjuk ki a felrajzolt mintát, majd a megjelölt helyeken a lyukasztó szerszámmal készítsünk furatokat a gyurmába.

 

 

Utolsó lépésben a képen látható módon hajtogassuk össze a kis kosarunkat, majd a furatokat erősítsük össze milton kapoccsal.

 

 

Jó munkát kívánunk!

 

A kosárkák sablonja innen tölthető le >>

Tartalomhoz tartozó címkék: Festés - lakásdekoráció Fimo