Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Kötött mintás mécsestartó Fimo süthető gyurmából

A téli estékhez hangulatához hozzátartozik a gyertyák, mécsesek meleg fénye, ami meghitté varázsolja otthonunk légkörét. Készítsünk egyszerűen, pár lépésben a meleg, kötött pulóverek, párnák, takarók anyagára emlékeztető mécsestartót, süthető gyurmából.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Soft 57 g süthető gyurma, delfinszürke (8020-80) - 1 darab 
-Fimo Soft 57 g süthető gyurma, fehér (8020-0) - 1 darab

-Fimo gyurmavágó kések (8700-04)
-Fimo sütő hőmérő (8700-22)
-üveg mécsestartó / tároló

 

Első lépésben bontsuk ki a delfinszürke színű gyurmánkat és a kellő mennyiség levágása után sodorjunk négy darab, 5 mm vastagságú gyurmaszálat, amik bőven körbeérik a választott mécsestartót. Ha ezzel megvagyunk, tegyünk ugyanígy a fehér színű gyurmával is.

 

Fogjunk meg két azonos színű gyurmaszálat és az óra járásával megegyező irányba tekerjük össze őket. Minél tovább sodorjuk őket, annál hosszabb és vékonyabb lesz a sodronyunk.

Következő lépésben tegyünk ugyanígy a másik két azonos színű gyurmaszállal, de most az óra járásával ellenkező irányba tekerjük össze őket. 

Fektessük egymás mellé a két sodronyt a képen létható módon, majd óvatosan nyomjuk őket össze, hogy összeálljon a kötött hatású minta.

Óvatosan nyomjuk rá mécsestartónkra az elkészített, kötött hatású gyurmasodronyokat úgy, hogy a szürke színűek kerüljenek alulra, a fehérek pedig felülre. Gyurmavágó kések segítségével vágjuk le a felesleges gyurmát.

Végül helyezzük 110 fokra előmelegített sütőbe, s 30 perc alatt égessük ki az elkészült mintát. Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, majd helyezzünk bele mécsest.

Tartalomhoz tartozó címkék: Festés - lakásdekoráció Fimo