Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Modern adventi koszorú inspiráció

Modern adventi koszorú inspiráció

 

Szükségünk lesz hozzá:


-sytropor karika, 25 cm
-adventi gyertyák - 2 darab gyöngyház fehér és 2 darab rosegold színű
-tüskés gyertyatalp - 4 darab
-pici, négyzet alakú papírmasé doboz - 4 darab
-mini üvegfiola parafadugóval - 4 darab
-viaszos gyöngyök, 8 mm-es méretben - fehér és púder rózsaszín színekben
-műszőr szalag, rózsaszín
-fényes szalag, kb. 2 cm széles
-szatén szalag, 3 mm széles, fehér

-lilliputi tök
-kézműves virágok
-arany színű akrilspray
-papírgolyó különböző méretekben
-Hobbyművész gyöngyház színjátszó fehér akrilfesték
-ragasztópisztoly

Első lépésben készítsük el a koszorúra kerülő négy darab masnit a szőrös szalagból - ehhez vágjunk le négy darab, 40 cm-es darabot a szalagból, majd fektessük őket szőrös oldallal lefelé. Fogjuk meg a szalag két végét, majd a képen látható módon hajtsuk őket keresztbe, a közepét pedig kössük át a választott, fényes, 2 cm széles szalagból levágott, kb. 25 cm hosszúságú darabbal. Duplán csomózzuk meg a fényes szalagot, majd vágjuk le a szárait nekünk megfelelő hosszúságúra.

Arany színű akrilspray-vel fújjuk le a lilliputi tököket, kézműves virágokat, illetve egyéb szárazterméseket amiket választottunk a koszorú dekorálására. Amíg szárad rajtuk a festék, gyöngyház fehér akrilfestékünkkel kenjük le a papírgolyókat, s itt is várjuk meg amíg a festék teljesen megszárad rajtuk.

Vékony, 3 mm széles szalagunkból vágjunk le 20-20 cm hosszúságú darabokat és ajándékdobozka szerűen kössük át velük a papírmasé dobozokat, a tetejükre pedig készítsünk masnit. Az elkészült masnik mellé ragasztópisztollyal erősítsünk fel egy-egy darab, arany színűre festett lilliputi tököt, s várjuk meg amíg a ragasztó teljesen megszárad.

Adventi gyertyáink aljába szúrjuk bele a talpakat, majd állítsuk őket bele a styropor karikába, egymástól egyenlő távolságra. Ügyeljünk rá, hogy pontosan a koszorú tetejébe szúrjuk a tüskéket, hogy a gyertyák ne legyenek ferdék. Következő lépésekben ragasztópisztollyal erősítsünk fel egy - előzőekben elkészített - szőrös masnit és egy ajándékdobozkát minden gyertya mellé. A kis fiolákról vegyük le a parafadugót, töltsük meg kis méretű gyöngyökkel, majd helyezzük vissza a dugókat.

Dekoráljuk tovább adventi koszorúnkat! A lefestett szárazterméseket, papír golyókat, viaszos gyöngyöket és kis fiolákat rögzítsük ragasztópisztollyal a gyertyák, kis dobozok köré, ízlés szerint. Minden elemet nyomjunk az alaphoz ujjainkkal amíg a ragasztó megszárad.

Kellemes adventi készülődést kívánunk!