Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Nyári gyerektábor foglalkozás - álomfogó

Ültessük a gyerekeket az asztalhoz, tegyünk eléjük pár party papírtányért, barkácsollót, lyukasztót, barkácsfilcet, szalagot vagy kenderzsineget, pár kása- vagy fagyöngyöt valamint marabutollat, és már készülnek is a különböző álomfogók.
 


Vágjuk ki ollóval a papírtányér közepét és a megmaradt peremet iratlyukasztóval lyukasszuk ki 12 (vagy több) helyen. A tányér közepéből pedig vágjunk ki tetszés szerint szív, csillag, virág, stb. formát. A szalagot, kenderzsineget (vagy fonalat) fűzzük át az egyik lyukon és a végét kössük hozzá. A szalag hosszan lelógó végét bújtassuk át a kivágott szív, csillag, stb. közepén, majd vezessük át a szomszédos lyukon. Megint bujtassuk át a kivágott formán, majd újra a szomszédos lyukon, míg körbe nem érünk.
 


Megcifrázhatjuk egy másik színű szalaggal is, amit ugyan így végigfűzünk. (lehet egyszerre két színnel is fűzni. smiley
 


Nézzük meg, melyik a tányér peremén az alsó 3-4 lyuk, és kössünk ezekbe hosszan lelógó szalagokat.
 


Színes barkácsfilcből vágjunk ki pár levélformát és vagdossuk be, mintha toll lenne. Az álomfogóról lelógó szalagokra pedig fűzzünk fel pár nagyobb műanyag- vagy fagyöngyöt.
 


Tollal rajzoljuk meg a tollak szárát és kössük a lelógó szalagok végére.
 


A kivágott formák, a szalagok és kenderzsinegek színei, a különböző gyöngyök, illetve a barkácsfilc vagy marabutollak variálásával változatos álomfogókat készíthetnek a gyerekek.
 

Forrás: RED TED ART

További ötletek>>>

Tartalomhoz tartozó címkék: Pedagógusoknak