Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Szárítottfűszer-tartó pecsételéssel (magyar nyelvű felirat)

Nyaranta, az ablakban vagy a kiskertben nevelgetett fűszernövények csak nőnek és nőnek. Van, amelyik olyan gyorsan nő, hogy nem csak frissen tudjuk felhasználni, hanem hidegebb napokra vagy ajándékba is száríthatunk belőle. Hisz ki ne örülne, mondjuk karácsonykor egy fűszerválogatásnak, ami ráadásul saját nevelés és bio is? Wink
A szárított fűszerek tárolására illetve csomagolására pedig nincs ötletesebb dolog, mint a kicsi pamut potpourri szatyor. És ha ezt még kidíszítjük egy egyszerű pecsételéssel, már tudni fogjuk, mit is tettünk annak idején bele. Nem utolsó sorban, ha ajándékba adjuk, a csomagolás sem fog fejtörést okozni. Wink

Hozzávalók:


Az akrilfestéket és a textilmédiumot 1:1 arányban keverjük össze, majd az így elkészített textilfestékkel vékonyan fessük át a frissen levágott növény szárát és leveleit. Fordítsuk rá a textilre és takarjuk le egy papírtörlővel. Tenyerünkkel simítsuk át a lenyomatot a száraknál és leveleknél, és hagyjuk 1-2 percig rajta, hogy a sűrű festék beivódhasson a textilbe. A papírtörlő és fűszernövény eltávolítása után jöhet a felirat pecsételése. Ehhez is használhatjuk a már bekevert festéket, vagy akár a Versa Craft textil pecsételőpárnát.
Előbb a keretet pecsételjük fel a szabadon hagyott részre, majd az aktuális fűszer nevét. A műanyag lapra tapasztott pecsételőt könnyen tudjuk a keret közepére pozicionálni átlátszósága miatt.
 


Így készíthetünk rozmaringos, bazsalikomos, petrezselymes, kakukkfüves, babérleveles vagy bármilyen más fűszeres tasakot. A tasakok vagy a virágcserepek tárolására akrilfestékkel színesre festhetünk egy kis gyümölcsös ládát, és az oldalát mintás anyaggal kartonázs (cartonnage) technikával díszíthetjük ki.
 


Terítőt, tányéralátétet, pamut kötényt is készíthetünk fűszerlevelek és fűszernevek pecsételésével. Az összhang miatt, a ládánál is használt anyagot kombináljuk a pamutvászonnal.
 


Akrilfestékkel faliképet és kerámia edényt is díszíthetünk hasonló stílusban.
 


Ilyen hangulatos tárgyakkal szívesen díszítjük konyhánkat, vagy lepjük meg barátainkat.
Jó növénynevelgetést és pecsételgetést kívánunk! smiley

További ötletek>>>