Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Köves képkeret nyári emlékekhez

Ha nyári programnak nem tengerparti pihenést választottunk, hanem aktív kikapcsolódást, városnézést, akkor az óvárosban, várakban vagy hangulatos toszkán tájon készült emlékeinket kihelyezhetjük otthonunkba a kép hangulatához illő, kövekkel, mozaikokkal díszített képkeretbe.

Hozzávalók:

Készítsük elő a hozzávalókat, élményeinkről készült fotókat pedig nyomtassuk ki, vagy hívjuk elő. Ha olyan képkeretet választottunk, aminek van belső kartonból készült háttere, akkor azzal dolgozzunk, ha nincsen, akkor sima, 300 grammos fotokartonból tudunk neki készíteni. Vágjuk méretre a papírt, majd a fénykép hátulját vékonyan kenjük le Hobbyművész PVAc ragasztóval és simítsuk rá a kartonra.

 

A képkeretre sima színnek ragaszthatunk egyszerű 300 grammos fotokartont, de strukturált, akvarell hatású papírt is, ehhez mi a Tiziano kartonok közül válogattunk. Törekedjünk rá, hogy a karton színe harmonizáljon a fénykép színeivel, témájával. A mintadarabokhoz a natúrkő / járókő mintás, A4-es méretű kartont használtuk, de választhatunk cserép-, deszka-, vagy bármilyen természetes mintás kartont, csak arra ügyeljünk, hogy az igazodjon a fénykép stílusához, témájához.
A kartonokat méretre vághatjuk vonalzó segítségével, vagy úgy, hogy a képkeretet ráfordítjuk a karton hátuljára, ceruzával körberajzoljuk, majd ollóval kivágjuk. Kenjük le vékonyan PVAc ragasztóval a karton hátulját és simítsuk rá a keretre. A színeket, mintákat variálhatjuk is, egymásra fektethetünk eltérő színeket, mint pl. a lenti mintadarabon a kék színű kartonra a szürkét.

Ha a kartonokat rögzítő PVAc ragasztóréteg megszáradt, tetszés szerinti helyekre ragasztgassuk fel a választott mozaikokat. Ez utóbbiakat is úgy válasszuk ki, hogy harmonizáljanak a kartonok, valamint a fényképet színével, témájával. A mozaik felragasztásához használjuk szintén a Hobbyművész PVAc ragasztót, megfogásukhoz használatunk csipeszt. Ha a mozaikok megszáradtak, helyezzük bele a keretbe a kartonra ragasztott fényképet, s már ki is helyezhetjük a polcunkra, éjjeli szekrényünkre.

Jó munkát kívánunk!

További ötletek>>>

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Papírtechnikák