Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Party fülbevaló kásagyöngyökből

 

Amire szükségünk lesz hozzá:

-4 mm-es kásagyöngyök 5 tetszőleges színben (összesen 1 gr)
-szerelőkarika, ezüst színű, 4 mm - 2 darab
-horgos fülbevaló alap, ezüst színű
-gyöngyfűző cérna / damil / gyöngyfűző drót
-gyöngyfűző tű
-olló

 

Első lépésben válasszuk külön az 5 tetszőleges színű gyöngyöt, amelyeket az ékszerhez fel fogunk használni. Gyöngyfűző damilunkból / drótunkból vágjunk le 90 cm hosszúságú darabot, majd, ha damillal dolgozunk, fűzzük bele azt a gyöngyfűző tűbe. A fülbevaló fűzését a közepétől fogjuk elkezdeni, így fogjuk tudni szépen felépíteni a mintát. Az ékszer első felénél maradó damilból fogjuk megfűzni a gyémánt forma másik felét. 

 

A képen látható módon készítsük el az első sort 6 vagy 7 tetszőleges gyöngyből, attól függően, hogy mekkora ékszert szeretnénk majd végeredményül. Fűzzünk fel a damilunkra egy gyöngyöt, majd vezessük át ugyanezen a gyöngyön mégegyszer a damilt. Vegyünk fel egy újabb szemet, vezessük át rajta is a szálat, majd újra térjünk vissza az elsőhöz és fűzzük át rajta újra a damilt. Ezután újra a második gyöngyön haladjunk át és vegyünk fel egy újabb, a harmadik szemet. Így haladjunk tovább, amíg meg nem kapjuk a 6 vagy 7 gyöngyből álló sort. 

 

Következő lépésben húzzunk fel egymás után két darab gyöngyöt, ezeket már a soron következő színből válasszuk ki. 

 

 

A képen látható módon az első hurkot, ami az első sor két utolsó gyöngye között húzódik, kihagyjuk, majd a második hurkon vezessük át a szálat, ezután pedig újra át a második sor második gyöngyszemén. 

 

Vegyünk fel szálunkra egy újabb gyöngyöt...

 

...majd az előzőhöz hasonlóan vezessük át az első sor soron következő hurkán, ezután pedig vissza a gyöngybe.

 

Ugyanígy tovább haladva építsük fel a második gyöngysort is, egy szemmel kevesebb gyöngyből, mint az előzőt. Az utolsó szemen, a képen látható módon, úgy vezessük át a szálat, hogy az felfelé irányuljon. 

 

Újabb két szem következik...

 

 

...majd az előző sorhoz hasonlóan induljunk el, a szálat a második hurkon átbújtatva, ezután pedig folytatva az előző sorhoz hasonló lépésekkel. Ez, a harmadik gyöngysor egyel kevesebb szemből fog állni, mint az előző. 

 

Így tovább haladva építsük fel a háromszög alakú formát, mindig egy szemmel kevesebbet építve bele a következő sorba. Az utolsó előtti, két szemből álló sor befejezése után már csak egy gyöngyöt húzzunk fel a damilra...

...majd a képen látható módon a szálat vezessük vissza az előző sor szélső szemébe, majd egyre lejjebb haladva fűzzük át a szálakat a szélső gyöngyökön, míg nem elérjük a háromszög alját.

A következőkben a gyémánt forma másik oldalát fogjuk felépíteni az előzőekhez hasonlóan. Úgy, mint a első felének a második sorát, építsük fel a másik oldalon is a második gyöngysort a fentiekben leírtak szerint. 

Ha a másik oldallal is végeztünk, vezessük vissza a szálat a szélső gyöngyökön keresztül a minta közepébe, majd hurkoljuk át azt az egyik szemem, csomózzuk el és a felesleget vágjuk le. 

Utolsó lépésben a forma egyik csúcsán lévő szemen vezessünk át újabb damil szálat, majd ugyanezt a szálat fűzzük át egy szerelőkarikán. A damilt vezessük vissza a gyöngybe, majd újra át a karikán - ezt ismételjük addig, amíg az ékszeralkatrész stabilan nem rögzül a gyöngyhöz. Ezután vezessük el a szálat és vágjuk le a felesleget. 

A szerelőkarikához rögzítsük hozzá a fülbevaló alap egyik felét.

Ezeknek mintájára készítsünk el a fülbevaló másik felét is!

Jó munkát kívánunk!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Ékszerkészítés
Látogassa meg a Artexport.hu webüzletet a ShopManian