Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Vidéki nyár - búzatábla Design Journey ecsetfilcekkel

Barangoljunk együtt a városszéli mezőkre a pipacsok, búza- és kamillavirágok sűrűjébe és örökítsük meg hangulatukat a nyári naplemente fényében! A Design Journey ecsetfilcek segítségével kiválóan vissza tudjuk adni a pillanat varázsát, a színek kavalkádját!

Amire szükségünk lesz:
-Design Journey ecsetfilcek
-Design Journey víztartályos ecset
-Design Journey pigment liner- fekete, 0,3 mm

-akvarellpapír A4-es méretben

Első lépésben rögzítsük akvarellpapírunkat egy megfelelő alapra - rajztáblára, vagy csíptetős papírtartóba. Fentről lefelé fogjuk felépíteni a kép színeit - válasszuk ki  ecsetfilc készletünkből a piros, narancssárga, citromsárga árnyalatokat, majd egymás alá színezzünk velük 1-2 cm szélességű sávokat. Fentről kezdjük a legsötétebb piros színnel, majd lefelé haladva válasszunk egyre világosabbat, s haladjunk a narancsos, majd a citromsárga árnyalatok irányába. 

Töltsük meg vízzel a tartályos ecsetünket és dolgozzuk össze az elkészített színsávokat úgy, hogy a színek szépen összemosódjanak. Ügyeljünk rá, hogy csak annyira mossuk össze a sávokat, hogy megmaradjon a színátmenet! Következő lépésben hozzunk létre kis felhőket az égbolton - ehhez csepegtessünk az ecsetünkből tiszta vizet a papír egyes részeire.

Hagyjuk az egész alkotást megszáradni, majd az égbolt alá rajzoljunk egy 4-5 cm szélességű sávot sötétbarna színű ecsetfilccel. Víztartályos ecsetünk segítségével mossuk el ezt is (ne dolgozzuk össze az égbolttal)!

A búzamező elkészítéséhez ecsetünkkel húzzunk vékony vonalakat a barna részről indulva a világosabb árnyalatok felé létrehozva ezzel a vékony búzaszárakat.

Fekete színű ecsetfilccel dolgozzunk ki az apróbb részleteket a búzaszálakon, a képen látható módon. Utolsó lépésben rajzoljunk az égboltra madarakat fekete színű pigment linerrel, hogy még több élettel töltsük meg alkotásunkat. 

Amikor az egész festmény megszárad, vegyük le a rajztábláról.

Kellemes alkotást kívánunk!

 

Látogassa meg a Artexport.hu webüzletet a ShopManian